Περιοχή

Σε μία πλατιά, αμμώδη παραλία με θέα τον Όλυμπο εκτείνεται η περιοχή των Νέων Πόρων. Συνδυάζοντας την ομορφιά του βουνού με το γαλάζιο της θάλασσας, οι Νέοι Πόροι αποτελούν έναν ξεχωριστό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη.

Οι Νέοι Πόροι είναι χτισμένοι σε πολεοδομικό σχέδιο, καθώς έχει μεγάλους δρόμους και πλατείες. Η ακτή τους είναι η νοτιότερη ακτή της Πιερίας, δίπλα στον παραδοσιακό οικισμό των Παλαιών Πόρων και τον εκτεταμένο υδροβιότοπο, στο βόρειο τμήμα του Δέλτα του Πηνειού που διασχίζει την πανέμορφη κοιλάδα των Τεμπών.

Η ονομασία Πόροι δόθηκε στην περιοχή το 1926. Σύμφωνα με την παράδοση, στην αρχαιότητα υπήρχε κάποιος ημίθεος, ο Πόρος, ο οποίος ερωτεύτηκε παράφορα και έδωσε το όνομά του στον τόπο. 

Οι Νέοι Πόροι βραβεύονται επί σειρά ετών με την γαλάζια σημαίατης Ευρωπαϊκής Ένωσης, και χαρακτηρίζονται για την πλατιά αμμώδη παραλία τους. Το μήκος της παραλίας είναι περίπου 5 Χλμ.
Η θάλασσα είναι ρηχή και ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές και όχι μόνο. Είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και κατά μήκος της παραλίας βρίσκονται διάφορα εστιατόρια, καφετέριες, fast-food.
Εκτός από τον μπάνιο και την ηλιοθεραπεία ο κάθε τουρίστας μπορεί να περάσει ευχάριστα το χρόνο του με τα θαλάσσια σπορ.